"Wijkgezondheidscentra na positieve audit nog beter ondersteunen" (sp.a)

Voor de audit over de wijkgezondheidscentra is voor de enen het glas halfvol, volgens de anderen halfleeg. Sp.a-Kamerlid Jiroflée steunt de WGC's met hand en tand.

Sp.a-Kamerlid Karin Jiroflée reageert tevreden op de beslissing om het moratorium op de wijkgezondheidscentra op te heffen na een positieve audit. "Ik ben tevreden dat minister (Maggie) De Block haar verzet staakt en dat de ongerustheid bij de wijkgezondheidscentra kan worden weggenomen. Ik hoop dat de minister de wijkgezondheidscentra niet langer als een niche in de zorgsector ziet en werk maakt van een inhaalbeweging", aldus Jiroflée.

De bevriezing van erkenningen van wijkgezondheidscentra (WGC) was een erg bekritiseerde maatregel van minister De Block.

Jiroflée: "Daarmee blokkeerde ze de ontwikkeling van deze laagdrempelige zorgsector meer dan een jaar. In afwachting van de oplevering van de studie door KPMG bleven een reeks opstartende wijkgezondheidscentra lang in het ongewisse. Nochtans houden de WGC's een belangrijke maatschappelijke doelstelling voor ogen: ze leveren toegankelijke, nabije en betaalbare eerstelijnszorg. Tot die conclusie komt nu ook de onafhankelijke studie door KPMG die minister De Block vorige zomer bij KPMG bestelde."

De sp.a-politica noemt het nog "doodjammer" dat er een jaar lang onzekerheid is geweest. "Maar goed, de wijkgezondheidscentra kunnen verder. Dat is het belangrijkste. Goed dat ook de minister dat nu inziet", besluit Jiroflée.

(Belga en eigen berichtgeving)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.