Belgische richtlijn voor aanpak van gonorroe, syfilis en chlamydia

Belgische richtlijn voor aanpak van gonorroe, syfilis en chlamydia

Het aantal seksueel overdraagbare infecties (SOI’s) neemt onrustwekkend toe in België, net als in de rest van de wereld. Chlamydia, gonorroe en syfilis zijn daarbij de sterkste stijgers. Door de toenemende antibioticaresistentie wordt het ook steeds moeilijker om ze te behandelen.

Bvas deelt bezorgdheid artsen in opleiding over werkomstandigheden

Bvas deelt bezorgdheid artsen in opleiding over werkomstandigheden

Uit een enquête van De Specialist/Le Spécialiste bij Franstalige artsen-specialisten in opleiding (ASO’s) blijkt dat er tijdens de stages nog tal van wantoestanden en misbruiken bestaan. Bvas deelt de bezorgdheid van de artsen in opleiding.

Laatste reacties

 • Hebben de onderzoekers ook nagegaan welke de reden was om een onderzoek/behandeling nog uit te voeren?
  Waren er consequenties aan die onderzoeken gekoppeld?

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • AL gaat de werkinhoud van dokters hoogst waarschijnlijk veranderen. Op welke wetenschappelijke gronden komt Dr. Topol tot de conclusie dat hierdoor burnout en depressie gaan verminderen? De conclusie dat burnout en depressie door AL gaan verminderen lijkt mij zeer...

  Dr. Eric Topol: AI geeft artsen meer tijd

 • Dit is een retrospectieve studie waarbij datum overlijden gekend is. Op moment van medische hulp in die laatste maanden kan datum overlijden zeer moeilijk worden ingeschat. Alle levenskwaliteit bevorderende medische hulp moet mogelijk blijven in deze laatste maanden.
  Johan...

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Ben gepensioneerd. Moet ik nu om voor mezelf of een nader familielid een voorschrift te maken een duur PC programma kopen en jaarlijks betalen voor reactivatie ?

  Groen licht voor verplicht elektronisch voorschrift in 2020