AI doeltreffend om slaapapneu bij kinderen op te sporen

AI doeltreffend om slaapapneu bij kinderen op te sporen

Een studie uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam toonde aan dat een algoritme op basis van machine learning het slaapapneu syndroom kan opsporen bij kinderen via nachtelijke oxymetrie. De resultaten werden gepubliceerd in de European Respiratory Journal.

#BHCT19: na succesvol congres op weg naar een Witboek

#BHCT19: na succesvol congres op weg naar een Witboek

Bij de eerste verjaardag van de lancering in maart 2018 nam Building Healthcare for Tomorrow (BHCT) de uitdaging aan om een ‘connected healthcare conference’ te organiseren. Het werd een mooi succes en zo manifesteert BHCT zich als een onmisbare speler in het licht van de ommekeer die voorspeld wordt in de toekomstige organisatie van de gezondheidszorg.

Laatste reacties

 • Hebben de onderzoekers ook nagegaan welke de reden was om een onderzoek/behandeling nog uit te voeren?
  Waren er consequenties aan die onderzoeken gekoppeld?

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • AL gaat de werkinhoud van dokters hoogst waarschijnlijk veranderen. Op welke wetenschappelijke gronden komt Dr. Topol tot de conclusie dat hierdoor burnout en depressie gaan verminderen? De conclusie dat burnout en depressie door AL gaan verminderen lijkt mij zeer...

  Dr. Eric Topol: AI geeft artsen meer tijd

 • Dit is een retrospectieve studie waarbij datum overlijden gekend is. Op moment van medische hulp in die laatste maanden kan datum overlijden zeer moeilijk worden ingeschat. Alle levenskwaliteit bevorderende medische hulp moet mogelijk blijven in deze laatste maanden.
  Johan...

  Al te vaak nog ingreep bij wie ongeneeslijk is

 • Ben gepensioneerd. Moet ik nu om voor mezelf of een nader familielid een voorschrift te maken een duur PC programma kopen en jaarlijks betalen voor reactivatie ?

  Groen licht voor verplicht elektronisch voorschrift in 2020