Vaccinatiegraad bij minderjarigen hinkt achterop in Brussel

Vaccinatiegraad bij minderjarigen hinkt achterop in Brussel

Net zoals bij de volwassenen hinkt ook de vaccinatiegraad van de Brusselse minderjarigen achterop. Zo schrijft Bruzz en blijkt ook uit de recentste vaccinatiecijfers. In Brussel is nog geen 14 procent van alle jongeren tussen 12 en 17 jaar minstens deels of volledig gevaccineerd. De kloof met de andere regio's is groot.

Coronavirus - 33 ziekenhuisopnames per dag

Coronavirus - 33 ziekenhuisopnames per dag

Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 COVID-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Laatste reacties

 • Er is nog altijd niets gezonder dan een ouderwets " echt " sigaretje :
  Je " trouw " wordt beloond met een longkanker " TJE " en je addertjes slibben dicht !
  " Schoenmaker , blijf bij je leest "!

  WHO trekt aan alarmbel over gebruik e-sigaretten

 • Als de frequente situatie dat er een huisarts of psychiater bij betrokken is, dan zou die minder vergoed worden dan de psycholoog. Het Verzekeringscomité vond dit inderdaad geen correcte situatie en het dossier zou wat dat punt betreft herbekeken worden.
  Dr. Marc Moens,...

  32 netwerken zetten GGZ eerste lijn beter op de kaart

 • Wijlen Prof Dr Boelaert zei in 1978 dat het moed vergde van een ( jonge ) arts om aan een patiënt antibiotica te weigeren !
  Het is nog steeds zo : als je als arts niet doet wat de patiënt U VOORSCHRIJFT dat je MOET doen , dan ben je een slechte arts !
  Een " NEE " voor hun...

  Europeanen gebruiken nog steeds te veel antibiotica

 • Bij de bespreking van het ontwerp van overeenkomst voor een samenwerking tussen het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de sector van de geestelijke gezondheidszorg kwam inderdaad het voorstel van een “groepsinterventie van 120 minuten” aan bod met een tarief van 400 euro als aan...

  32 netwerken zetten GGZ eerste lijn beter op de kaart