23 Nederlandstalige ziekenhuizen nemen deel aan Hartfalendagen

In het raam van de Europese Heart Failure Awareness Days van 6 tot 12 mei voert de BWGHF vandaag een sensibiliseringsactie in Brussel en er zullen later deze week ook in meer dan 35 ziekenhuizen in ons land activiteiten plaatsvinden. 23 daarvan zijn Nederlandstalig.

De BWGHF of Belgian Working Group on Heart Failure and Cardiac Function hoopt dat haar voorstellen door de politieke partijen finaal worden meegenomen in de beleidsplannen van de nieuwe federale regering na de verkiezingen van 26 mei 2019.

De campagne wordt mee ondersteund door patiëntenorganisatie ‘Mon Coeur Entre Parenthèses’, Domus Medica, de Belgian Heart Failure Nurses, de Belgische Cardiologische Liga, de Belgian Society of Cardiology en de Belgian Heart Foundation.

De lijst van de deelnemende Nederlandstalige ziekenhuizen vindt u hier.

De Belgian Working Group on Heart Failure and Cardiac Function is een van de werkgroepen van de Belgische Vereniging van Cardiologie. Ze is samengesteld door specialisten in hartfalen en heeft als voornaamste doelstelling om de kwaliteit van de behandeling van hartfalen in België te verbeteren.

Lees ook: cardiologen pleiten voor betere opvolging patiënten met hartfalen

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.