Wandelaars vragen bij zonsopgang meer aandacht voor geestelijke gezondheid

Op verschillende locaties in België zijn meer dan 300 wandelaars zaterdagochtend om 05.00 uur begonnen aan de tocht Darkness Into Light. De wandeling naar zonsopgang vraagt meer bewustwording rond geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning.

De symbolische wandelingen van vijf kilometer worden in België in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen en Bergen georganiseerd door het Ierse Pieta House, le Centre de Prévention du Suicide en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. 

Het initiatief ontstond in 2009 in Ierland en is uitgegroeid tot een mondiale beweging waaraan meer dan 200.000 mensen deelnemen in 21 landen en vijf continenten. De beweging wil hoop bieden, de bewustwording rond geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning verhogen en tegelijkertijd geld inzamelen voor die liefdadigheidsinstellingen die slachtoffers van zelfmoord en zelfbeschadiging actief ondersteunen. 

In België is de aandacht voor Darkness Into Light groot, want ons land telt de hoogste zelfmoordcijfers in Europa met zes personen die dagelijks het leven laten door zelfmoord. In België haalde Darkness Into Light al meer dan 15.000 euro op.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.