Vlaamse steden en gemeenten strijden opnieuw in de 10.000-stappenclash

Komende maand nemen 173 Vlaamse steden en gemeenten het opnieuw tegen elkaar op in de 10.000-stappenclash. Wie na een maand de meeste stappen heeft verzameld met haar inwoners, wint de titel 'Actiefste Stad of Gemeente van Vlaanderen'. Dat melden de initiatiefnemers, het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Logo's (LOkaal GezondheidsOverleg).

Bijna zeven op de tien volwassenen geven aan dat tijdsgebrek de grootste belemmering is om meer te bewegen. Een eenvoudige manier is echter om meer stappen te zetten. Tienduizend stappen per dag is ideaal voor het gunstigste effect op je gezondheid, maar ook kleine vorderingen maken een groot verschil, klinkt het. 

Net daarom wordt de 10.000-stappenclash georganiseerd. Bedoeling is om samen met de deelnemende steden en gemeenten de Vlaming te motiveren meer te bewegen. Van 1 tot en met 31 mei nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten het stappend tegen elkaar op. Er zijn vier categorieën: steden tot 10.000 inwoners, tot 20.000, tot 50.000 en meer dan 50.000 inwoners. Voor de winnaars is er niet alleen de titel 'Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen', maar ook een trofee. De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 3 juni.

Wie wil deelnemen, kan zich registreren op de website www.10000stappen.be of door de 10.000-stappen app te downloaden. Eens je geregistreerd bent, kan je lid worden van de groep die bij jouw stad of gemeente hoort. Vervolgens kan je je dagelijkse stappen ingeven op je profiel, waarna ze bij het totaal van jouw stad op gemeente worden gevoegd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.