"Nu stoppen met vaccinatie zou onverantwoord zijn" (minister Frank Vandenbroucke)

Ook federaal minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke bevestigt dat België niet stopt met de vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca. "Nu stoppen met vaccinatie zou pas onverantwoord zijn", zei Vandebroucke maandagavond in "Het Journaal" op Eén.

Tal van Europese landen zetten de vaccinatie met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut tijdelijk stop in afwachting van een nieuw advies van het Europees geneesmiddelenbureau (EMA). Dat komt donderdag opnieuw bijeen om zich over het AstraZeneca-vaccin te buigen. De bal ging aan het rollen toen er in Oostenrijk en later ook in Denemarken gevallen opdoken van mensen die bloedklonters kregen nadat ze een spuitje met AstraZeneca hadden gekregen.

Volgens Vandenbroucke is het vaccin van AstraZeneca een vaccin "dat de mensen goed beschermt tegen COVID-19". "De volgende dagen worden duizenden mensen gevaccineerd en die mensen zijn erg kwetsbaar. De veiligheid van het vaccin is erg belangrijk en daarom willen we zeker weten waarom andere landen pauzeren", aldus de minister.

België wacht op meer duidelijkheid van het EMA. "We hopen tegen donderdag meer duidelijkheid te hebben en we volgen altijd wat het EMA zegt. Maar nu stoppen met vaccinatie zou pas onverantwoord zijn", aldus Vandenbroucke.

Op VTM NIEUWS zei de minister van Gezondheid dat "COVID-19 een ernstige ziekte is waar veel mensen aan overlijden en dat het niet goed zou zijn om veel oude mensen het vaccin nu te ontzeggen".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.