België krijgt 40.000 doses minder van Pfizer-vaccin

België krijgt volgende week 60.000 in plaats van de beloofde 100.000 dosissen geleverd van de coronavaccins van Pfizer en BioNTech. Dat berichtten De Tijd en Het Laatste Nieuws vrijdagavond en de woordvoerster van het geneesmiddelenagentschap FAGG bevestigt het nieuws aan Belga.

Pfizer liet alle Europese lidstaten de voorbije dagen weten dat het zijn leveringen tijdelijk zal moeten vertragen. Dat doet het bedrijf om extra productielijnen te bouwen waardoor de volledige productie voor dit jaar fors de hoogte zou ingaan.

Ons land zal daardoor volgende week 40.000 doses minder geleverd krijgen dan gepland, bevestigt de woordvoerster van het FAGG. "Enkel volgende week worden er minder vaccins geleverd", benadrukt ze voorts. De week nadien zullen er weer 100.000 doses aangevoerd worden. Pfizer heeft beloofd om de 40.000 misgelopen vaccins vanaf midden februari in te halen.

Hoeveel vaccins Pfizer wekelijks aan België zou kunnen leveren eens de productiecapaciteit tegen eind februari is verhoogd, kan de woordvoerster van het FAGG nog niet zeggen. Eerder was dat aantal al opgekrikt van 87.500 doses tot 100.000.

Vanaf dinsdag publiceert het FAGG systematisch het aantal geleverde coronavaccins op zijn website.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.