UZ Gent start zaterdagochtend met vaccineren van ziekenhuispersoneel

Het UZ Gent start morgen/zaterdag met het vaccineren van ziekenhuispersoneel. In totaal krijgen 24 verpleegkundigen en artsen het vaccin van Pfizer en BioNTech toegediend. Het gaat om de eerste groepen die in aanmerking komen voor vaccinatie, na de bewoners en medewerkers van woonzorgcentra.

"We kregen vandaag het bericht dat we vanaf morgen mogen starten met de vaccinatie van verpleegkundigen en artsen van de COVID-afdelingen", zegt hoofdarts Frank Vermassen. "Dit is een fantastische opsteker voor onze medewerkers."

Zaterdag zullen om 10.15 uur de eerste medewerkers van het ziekenhuis gevaccineerd worden op de campus in Gent. "We laten er geen gras over groeien", zegt Vermassen. "We hebben vanavond de eerste vaccins uit de diepvries gehaald en zullen ze morgenochtend toedienen."

Prioriteit geeft het ziekenhuis, dat meer dan 6.000 mensen tewerkstelt, aan personeel dat meer risico loopt om een COVID-besmetting op te lopen. "De verpleegkundigen en artsen werken allemaal op een afdeling waar ze rechtstreeks contact hebben met COVID-19-patiënten: intensieve zorg, spoed en de cohorteafdelingen. Ze zijn minstens 45 jaar oud want hoe ouder, hoe groter de kans op een ernstig ziekteverloop na een COVID-19-besmetting." Het gaat om een doelgroep die het voorbije jaar al intens is geconfronteerd met slachtoffers. "Ze hebben zeer zware maanden achter de rug. Ik ben er zeker van dat we hen hiermee opnieuw perspectief kunnen bieden."

Het UZ Gent is een van de dertien Vlaamse hub-ziekenhuizen die het Pfizer-BioNTech-vaccin ontvangen. "We zullen als hub de vaccins die nog in onze diepvries liggen, de komende dagen ook verdelen over de andere ziekenhuizen en de eerste lijn", klink het nog.

LAST MINUT UZ Gent kan zaterdag dan toch niet starten met vaccinatie ziekenhuispersoneel omwille van vertraagde levering Pfizer-vaccin.

Lees ook : België krijgt 40.000 doses minder van Pfizer-vaccin

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.