Kinderen zijn dokter voor een dag bij Teddy Bear Hospital in kinderziekenhuis UZ Brussel

In het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel, kregen kinderen zaterdag de kans om voor een dag dokter of kinesist te zijn bij het Teddy Bear Hospital. Samen met hun zieke teddybeer leerden ze alle aspecten van het ziekenhuis kennen.

Het Teddy Bear Hospital laat kinderen tussen vier en zeven jaar spelenderwijs kennis maken met dokters en het ziekenhuis. Kleuters kunnen hun 'zieke' knuffel meenemen naar het Teddy Bear Hospital en mogen hier samen met de berendokters (medische studenten: studenten geneeskunde, biomedische, farmacie ... ) hun knuffel onderzoeken en behandelen.

"Heel wat kinderen vinden het ziekenhuis immers eng", zegt Inge Gies, diensthoofd van het kinderziekenhuis van het UZ Brussel. "Met onze deelname aan het teddyberenziekenhuis willen we hen op een positieve manier in contact brengen met zorgverleners en het ziekenhuis."

De kinderen kregen de keuze tussen verschillende specialisaties. Zo is er bijvoorbeeld de huisarts die een zieke knuffel behandelt, de tandarts die poetsadvies geeft, het labo voor een 'bloedonderzoek' en de apotheker. Ze kunnen hun knuffel 'opereren' in het operatiekwartier, een RX-foto laten nemen en de beer gipsen. De kinderen kregen bovendien de kans om in een ambulance te gaan. 

Teddy Bear Hospital is een initiatief van BeMSA, de Belgian Medical Students Association.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.