Vijfde meer covidpatiënten in ziekenhuis tegenover week geleden

Er lagen maandag 2.323 coronapatiënten in het ziekenhuis, een stijging met 18 procent tegenover dezelfde dag een week eerder. Het aantal patiënten op intensieve zorg daarentegen daalde met een tiende tot 396. Dat blijkt vanochtend uit het dashboard van Sciensano.

Gemiddeld werden er de jongste zeven dagen 205 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 13 procent meer dan de week ervoor. 

Het gemiddeld aantal besmettingen per dag steeg tussen 8 en14 januari (de recentste periode waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn) tot 26.908. Dat is een derde meer dan een week eerder. Het gemiddelde aantal overlijdens steeg in diezelfde periode tot 21 per dag (+14 procent).

Exact een derde van de coronatests leidt op dit moment tot een postief resultaat. Volgens de meest recente gegevens is de omikronvariant goed voor 90 procent van de besmettingen. Exact 63 procent van de 18-plussers heeft al een derde prik ontvangen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.