Zelfgemaakte kunst in de wachtzaal

De wachtzaal Intensieve Zorg van het regionaal ziekenhuis Tienen wordt sinds kort opgefleurd door zeven kunstwerken. De tekeningen werden gemaakt en geschonken door Kristel Philipsen, die ook verpleegkundige is in het ziekenhuis.

“Ik maakte deze reeks speciaal voor Intensieve Zorg, op vraag van de hoofdverpleegkundige en het patiëntenpanel. Zo  willen we de naasten van de patiënten een aangenamere wachttijd geven en hen inspireren. Als naaste moet je de zorg voor je geliefde uit handen geven", vertelt ze. "Maar deze werken tonen dat je met je aanwezigheid op zich, door te vertellen, te luisteren of in stilte samen te zitten ook mee zorgt voor het welbehagen van je geliefde.”

Kunst in de wachtzaal of wachtkamer wordt nog te weinig ingezet om het wachten wat aangenamer te maken voor de patiënten. Sommige bedrijven zien dit net als een opportuniteit waarbij zowel het ziekenhuis en/of de arts (reputatie) als de wachtende patiënt er beter van worden. Een van de voorbeelden is het Nederlandse Kunst.nl waarbij je via een abonnement elke maand een nieuw kunstwerk binnenhaalt in je praktijk. Maar er zijn er ongetwijfeld nog tal van andere.

(Op de foto staat Kristel Philipsen in het midden)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.