Kom op tegen Kanker maakt zich klaar voor 13de editie van de 1.000 kilometer

Overmorgen, donderdag 9 mei, start de dertiende editie van de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. Het evenement is zowel een fysieke als financiële uitdaging waarbij fietsers hun solidariteit met kankerpatiënten tonen. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

Elke dag fietsen de deelnemers vanop de Grote Markt in Mechelen via een route van 125 kilometer naar een middagstad, in de namiddag fietsen ze via een route van 125 kilometer terug naar Mechelen. Dit jaar zijn de middagsteden Glabbeek (9 mei), Aalst (10 mei), Pelt (11 mei) en Oostkamp (12 mei).

Er staan tal van activiteiten op het programma met als hoogtepunten de startceremonie voor de fietsers in Mechelen op 9 mei, de doortocht van de pelotons in de middagsteden en de aankomst en het slotfeest in Mechelen op zondag 12 mei. 

Ook dit jaar is er een internationaal peloton. Dat bestaat uit solofietsers die de 1.000 kilometer fietsen van Frankrijk naar Mechelen. Vanuit Nancy vertrekt een peloton richting België. Op zondagavond komen ze samen met de nationale pelotons aan in Mechelen. 

De opbrengst van de actie gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek met een directe meerwaarde voor de patiënt. Dankzij de opbrengsten van de vorige jaren kunnen nu  bijvoorbeeld Belgische patiënten deelnemen aan internationale studies naar zeldzame kankers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.