Gert Peeters sinds begin mei nieuwe algemeen directeur RZ Tienen

Het werd eind vorig jaar al aangekondigd, maar nu is het zo ver. Gert Peeters is sinds begin deze maand volledig bevoegd als algemeen directeur van RZ Tienen. Hij neemt daarmee de fakkel over van dr. Hans Struyven die er ruim acht jaar aan de slag was als algemeen directeur.

Voordien was Gert Peeters operationeel directeur van UPC KU Leuven en na een uitgebreide selectieprocedure kwam hij als meest geschikte kandidaat uit de bus. Gert Peeters kan bogen op een ruime ervaring in de gezondheidszorg: 32 jaar geleden startte hij als verpleegkundige en groeide al snel door naar leidinggevende, staf- en directiefuncties. Zo was hij directielid van een top-onderzoekscentrum van de Federale Overheid, mede-architect van de associatie UPC KU Leuven en is hij bestuurder van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg.

Gert Peeters kreeg enkele maanden de tijd om aan de zijde van Hans Struyven in een dubbeltraject te groeien in de functie. Maar vanaf begin deze maand nam hij dus alle bevoegdheden volledig over.

“We staan in de volgende jaren voor bijzondere uitdagingen in het ziekenhuis en in de regio. De ambitie van het ziekenhuis om verder uit te groeien tot ‘het Community Hospital’ van de toekomst, is hierop het (enige) juiste antwoord. Daar wil ik graag verder mee aan bouwen“, luidt het bij de nieuwbakken algemeen directeur.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.