Coronavirus -Website en call center voor informatie aan de bevolking

Sinds vrijdag is een website actief met informatie over het coronavirus en maandag opent een tweetalig callcenter. Dat is donderdag beslist op een vergadering van een interministeriële werkgroep voor het beheer van epidemiegevaar ("Risk managment group") donderdagavond, zo kondigde de minister-president van de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof), Barbara Trachte (Ecolo), vrijdag aan op vragen van Christophe De Beukelaer (cdH), Clémentine Barzin (MR) en Michaël Vossaert (DéFI).

De website is te vinden op www.info-coronavirus.be, zo benadrukt de federale overheidsdienst Volksgezondheid. Die bevestigt ook dat er vanaf maandag een callcenter komt.

Trachte wees erop dat het federale niveau bevoegd is voor internationale epidemieën, in samenwerking met de deelstaten. Donderdag maakte de "Risk Managment Group" een stand van zaken op over het coronavirus en werd nagegaan of de bestaande procedures geactualiseerd waren.

Net als federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) reeds verklaarde, benadrukte Trachte dat de overheden voorbereid zijn op het beheer van epidemieën en dat de toestand constant opgevolgd wordt. Momenteel is er nog geen besmetting met het coronavirus bekend in België. Wel is er sinds vorige week een griepepidemie in het land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.