Leverdienst Take Care bezorgt medicijnen per fiets in Antwerpen en Brussel

In Antwerpen en Brussel is de nieuwe leverdienst Take Care in het leven geroepen. Patiënten die niet meer naar de apotheker kunnen of durven vanwege het coronavirus, kunnen nu hun medicijnen en parafarmaceutische producten simpelweg laten leveren per fiets.

De apothekers worden heel vaak geconfronteerd met patiënten die symptomen van COVID-19 vertonen of die vragen hebben over het virus. Voor bejaarden en patiënten met immunodeficiëntie of chronische aandoeningen vormt dat een rem om nog naar de apotheker of de arts te gaan. Ze hebben angst om besmet te raken. Nochtans is het voor deze patiënten essentieel dat ze hun medicatie blijven innemen.

De nieuwe leverdienst Take Care wil dat probleem alvast verhelpen in de steden Antwerpen en Brussel. Dankzij een samenwerking met heel wat onafhankelijke apothekers en het platform Covid-Solidarity.org kunnen patiënten via www.take-care.be een elektronisch of papieren voorschrift indienen en zo hun medicatie online bestellen. Nadien krijgen ze per e-mail een overzicht van de bestelling en kunnen ze ook elektronisch betalen. Wie niet over een computer beschikt kan ook telefonisch een bestelling plaatsen via het nummer 02 808 96 54.

"Take Care wil bejaarden of zieke mensen, die zich niet kunnen verplaatsen, helpen om hun vertrouwensrelatie met hun lokale apotheker te behouden en heeft zich daarvoor aangepast aan de huidige maatregelen", klinkt het in een persbericht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.