Brussel haalt kaap van 70 procent eerste dosissen bij volwassen bevolking

In het Brussels gewest is sinds de afgelopen week 70 procent van de volwassen bevolking ingeënt met een eerste dosis van het coronavaccin. Dat meldt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.. Het effect van de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) wordt stilaan zichtbaar op de vaccinatiecijfers.

Op de volledige Brusselse bevolking heeft momenteel 57 procent een eerste prik gekregen, maar bij de 18-plussers is afgelopen week de kaap van de 70 procent gerond. Op vlak van volledige vaccinatie zit Brussel aan 54 procent voor de gehele bevolking en 67 procent voor de volwassen bevolking. Die cijfers liggen nog veraf van Vlaanderen en Wallonië, waar respectievelijk 80 procent en 69 procent van de volledige bevolking al twee prikken kreeg.

Afgelopen week werden in Brussel 11.400 eerste prikken gezet. Dat is een kwart meer dan de week voordien en zo lijkt het CST toch haar effect te hebben. Daarnaast werden ook nog 8.900 tweede dosissen toegediend en 9.800 herhalingsdosissen. 

In het Brussels gewest lopen elke week 25 tot 30 lokale acties om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren. Het plafond is volgens Inge Neven nog niet bereikt: "Zolang de eerste dosissen gehaald worden is dat des te beter en blijven we de actie verder zetten. Momenteel is er de combinatie van de invoering van het CST en het verder zetten van de sensibiliseringsacties. Die gaan heel breed en mensen worden stilaan overtuigd", stelt ze.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.