Gert Van Assche vervolledigt nieuw toptrio UZ Leuven

Gastro-enteroloog prof. dr. Gert Van Assche is aangesteld als nieuwe hoofdarts van UZ Leuven. Hij volgt vanaf 1 juli 2018 prof. dr. Johan Van Eldere op.

Met de aanstelling van professor Van Assche ging op amper één jaar tijd een nieuw toptrio aan de slag aan UZ Leuven. Dirk Timmerman werd ruim een jaar geleden de nieuwe voorzitter van de medische raad, Wim Robberecht werkt zich in om op 1 oktober als CEO aan de slag te gaan en vanaf 1 juli vervolledigt prof. Van Assche dus dit team.

UZ Leuven kent voor Gert Van Assche nog weinig geheimen. Hij is er sinds 2000 aan verbonden. Hij startte daar zijn loopbaan als staflid op de dienst gastro-enterologie. In 2015 werd hij diensthoofd van de dienst maag-, darm- en leverziekten. Tussen 2013 en 2015 maakte hij deel uit van het directiecomité, waar hij klinisch operationeel verantwoordelijke was. Sinds 2000 werkt hij ook aan de KU Leuven, waar hij deeltijds gewoon hoogleraar is.

Zijn interesse voor onderzoek vertaalt zich onder meer in een Fundamenteel Klinisch Mandaat voor het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (sinds 2003). Professor Van Assche was enkele jaren lid van de Onderzoeksraad van de KU Leuven (2009-2012) en in 2012-2013 was hij Director of Clinical and Translational IBD research aan het MtSinai Hospital in Toronto (Canada).

Professor Van Assche is getrouwd en heeft drie kinderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.