Geen ereloonsupplementen voor coronapatiënten, verzekert De Block

Patiënten met Covid-19 die in het ziekenhuis worden opgenomen, zullen geen ereloonsupplementen moeten betalen. Dat verzekert minister van Volksgezondheid Maggie De Block nadat sp.a-Kamerfractieleidster Meryame Kitir aangekondigd heeft dat ze een wetsvoorstel wil indienen om ereloonsupplementen onmogelijk te maken voor coronapatiënten. "Zij liggen in principe alleen op een kamer. Veel patiënten zullen schrikken wanneer ze hun ziekenhuisfactuur onder ogen krijgen", stelde ze.

Maar minister De Block is het daar niet mee eens: "Het is belangrijk dat daar geen verwarring over bestaat: wie besmet is met corona en in het ziekenhuis verzorgd moet worden, zal achteraf geen supplementen moeten betalen aan dat ziekenhuis omdat hij of zij op een eenpersoonskamer verblee f. Gezien het besmettingsgevaar is een eenpersoonskamer medisch noodzakelijk. In dat geval zijn ereloonsupplementen altijd uitgesloten."

Eerder had CD&V-kamerlid Els Van Hoof een gelijkaardige boodschap gebracht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.