Europ assistance lanceert virtuele medische consultatiedienst voor 5,50 euro/maand

In 1963 werd de eerste bijstandsgroep voor personen opgericht. Nu volgt de digitale transformatie: "My Clinic" is een virtuele medische consultatiedienst die de artificiële  intelligentie van BewellCheck-up integreert. De verzekeraar begint deze nieuwe dienst in Italië uit te rollen.

BewellCheck-up, ontwikkeld in de Visiomed-groep, is een expertsysteem van kunstmatige intelligentie en algoritmische geneeskunde dat steunt op 250 diagnostics voor spoedhulp en 670 diagnostics huisartsgeneeskunde. Het kwam tot stand met een team van spoedartsen, gespecialiseerd in medische beslissingsondersteuning sinds meer dan 30 jaar.

MyClinic is een digitaal gezondheidswebplatform dat momenteel beschikbaar is voor particuliere klanten van Europ Assistance (Italië) en beschikbaar is als abonnement. Het biedt gratis consulten aan met huisartsen en specialisten, onbeperkte toegang tot BewellCheck-up, toegang tot preferentiële tarieven voor medische consulten en onderzoeken in de artsenpraktijk, en opslag van gezondheidsgegevens in een gezondheidsboekje digitaal / medisch dossier, beschikbaar op het platform.

"Bij een symptoom of een plotseling gezondheidsprobleem reageert de cliënt op een gepersonaliseerde en volledige medische vragenlijst op zijn smartphone, tablet of computer. BewellCheck-up meet de ernstgraad en biedt een diagnostische oriëntatie (kans op ziekte) vergezeld van een geruststelling of een waarschuwing indien nodig", preciseert de Visiomed Group

Europ Assistance biedt zijn klanten twee soorten abonnementen:

MyClinic Classic voor € 5,50 / maand inclusief één gebruiker, 3 consulten bij een huisarts, 3 bij een specialist, onbeperkte toegang tot BewellCheck-up, een digitaal gezondheidsdossier en toegang tot preferentiële tarieven voor medische consulten en onderzoeken op de praktijk.

MyClinic Unlimited voor 9,90 € / maand inclusief maximaal zes begunstigden, 100 huisartsconsulten, 100 specialistenconsulten, onbeperkte toegang tot de BewellCheck-up, een digitaal medisch dossier en toegang tot voorkeurtarieven voor medische consulten en onderzoeken in de praktijk.

"Cliënten kunnen met een arts praten indien nodig, de symptoomchecker Check-up gebruiken die snel antwoordt op wat ze moeten doen, toegang krijgen tot het medische netwerk van Europ Assistance Italië met voorkeurstarieven, hun eigen medische gegevens en geschiedenis bijhouden op één plek om ze altijd dicht bij hen te hebben", legt de verzekeraar uit in zijn mededeling.

De verzekeringssector loopt voorop om zijn leden te steunen bij hun gezondheidsbeheer. Door hen een compleet, ergonomisch en interoperabel pakket aan te bieden, biedt hij een service die de overheden en liberale artsen hen nog niet hebben kunnen geven...

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Indien (als patiënt) geïnteresseerd bent in gevalideerde medische informatie, kan u terecht op onze gezondheidswebsite www.vivagezond.be.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.