Waalse arts gearresteerd die coronacertificaten heeft vervalst

De arts uit de regio Luik die ervan verdacht wordt 2.000 valse coronacertificaten te hebben uitgegeven, is woensdagavond door de federale gerechtelijke politie van Charleroi opgepakt. Dat heeft de procureur des Konings van Charleroi bekendgemaakt.

Het parket had al een gerechtelijk onderzoek wegens valsheid in geschrifte geopend naar de Waalse arts. Aanleiding was een klacht van AViQ (de Waalse tegenhanger van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid). Daar hadden ze onregelmatigheden vastgesteld in de codering van vaccinaties door één bepaalde arts. 

De Luikse arts werd gisteravond gearresteerd door de politie. Hij wordt deze voormiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over een eventuele aanhouding. De man riskeert 5 tot 10 jaar cel, en ook zijn patiënten die een vals attest ontvingen, hangt een straf boven het hoofd. Het parket wenst geen verdere commentaar te geven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.