Trump op medisch onderzoek: geslaagd of gedelibereerd?

In een vorig bericht deden we, overigens zonder een overmaat aan originaliteit, wat lacherig over het nakende medisch onderzoek van president Trump. Aan de resultaten, of wat erover gezegd wordt in de Amerikaanse pers, kunnen we dus niet voorbijgaan.

Lijfarts van het Witte Huis Ronny Jackson omschreef de gezondheidstoestand van Donald Trump dinsdag als ‘uitstekend’. Hij kan gelijk hebben, want de slechte uitslagen in het rapport zijn momenteel zuiver risicofactoren. De cholesterol van de president is te hoog, ondanks cholesterolverlagende medicatie. Zijn BMI flirt met obesitas. Geen argumenten om te zeggen dat iemand hoegenaamd ziek is.

Dr. Jackson heeft met zijn té sedentaire patiënt een paar aanpassingen van levensgewoonten besproken. Dieetaanpassingen konden bij de president door de beugel, lichaamsbeweging leek toch wel een brug te ver.

Donald Trump heeft zelf aangedrongen op een cognitieve test, hoewel dr. Jackson vond dat daar geen indicatie voor bestond. De motivatie van de president was het boek Fire and Fury van Michael Wolff, die denkt dat Trump mentaal niet in staat is om de Verenigde Staten op een veilige manier te besturen. Trump zette alvast een mooi resultaat weg op de Montreal Cognitive Assessment: 30/30.

Ronny Jackson benadrukte dat de president het ‘zeer goed gedaan had’ op die test. Hij beschreef de president verder als ‘bijzonder helder’ tijdens de contacten die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Ze kunnen het daar in Washington goed uitleggen. De Montreal Cognitive Assessment is een snelle screeningtest voor mild cognitive impairment. Alsof een potentieel beginnende dementie de enige mentale afwijking is die van iemand een gevaar maakt aan het hoofd van een land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Indien (als patiënt) geïnteresseerd bent in gevalideerde medische informatie, kan u terecht op onze gezondheidswebsite www.vivagezond.be.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.