Stagestartavond huisartsen(stagiairs) Brussel

Huis voor gezondheid, de vzw die zorgverleners in Brussel ondersteunt en verbindt, organiseert vanavond 18 oktober de Stagestartavond, een gelegenheid waarop toekomstige artsen en stagiairs geneeskunde hun stagementoren in een toffe Brusselse setting kunnen leren kennen. De locatie is dit najaar Muntpunt, aan het Muntplein in hartje Brussel.

Rafaela Martinez, stafmedewerker talent van Huis voor Gezondheid, legt uit: “We willen Brussel in de kijker zetten als de dynamische, interessante en leuke werkplaats die het is. Tijdens deze avond geven we de studenten een kijk op werken en leven in de stad en krijgen ze ook een (eerste) kans om te netwerken en te timmeren aan een loopbaan met talrijke multidisciplinaire verbindingen. We focussen tijdens deze editie ook op taal, want het Frans vormt voor veel Nederlandstalige dokters in spe vaak nog een struikelblok.”

Precair

De vergrijzing van de huisartsen in Brussel zorgt voor een precaire situatie, meer dan de helft van de huisartsen is er momenteel ouder dan 55 jaar. Vooral in de jongste categorie, die bestaat uit HAIO’s (huisartsen in opleiding) en jonge artsen tussen 25 en 34 jaar, kan de populatie een stevige boost gebruiken (zie infographic). Hiernaast is het ook van belang om blijvend goede specialisten aan te trekken en om die reden richten we ons naast de HAIO's evengoed op de arts-specialisten in opleiding (ASO's) en op de Masterstagestudenten. 

 

 

Het is dus van vitaal belang om voldoende geneeskundig talent aan te trekken en op die manier te werken aan de toekomst van kwaliteitsvolle zorg in de hoofdstad van Europa.

De stagestartavond kan tot stand komen met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en gaat door in Muntpunt, bibliotheek, informatiehuis, ontmoetingsplek en venster op Brussel.

Programma:
19u30 Onthaal
20u00 Welkom door Bianca Debaets & Huis voor Gezondheid
20u10 Brussel, start je carrière in de Europese hoofdstad! Een specialist, huisarts en student vertellen over hun ervaring. Je komt ook meer te weten over hoe empathisch Frans te spreken. 
21u00 Optreden
21u30 Netwerkmoment 

Plaats:
Munt 6
1000 Brussel
 
Meer info, frank@huisvoorgezondheid.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.