Website speelt in op Kempense patiëntenstop

Het aantal huisartsenpraktijken dat patiëntenstops inlast, neemt toe. Daarom lanceren de Vereniging Huisartsen Kringen Zuiderkempen (VHKZ) en de Huisartsenvereniging Regio Turnhout (HVRT) een site om zoekende patiënten ter hulp te komen.

De intro op de site www.ikzoekeenhuisarts.be liegt er niet om: "Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts, die geen patiëntenstop heeft? Dan ben je op de juiste website terechtgekomen! Deze website, gelanceerd door VHKZ en HVRT, groepeert alle huisartsen in de Kempen die nog patiënten aannemen."

Beide kringen beklemtonen het belang van een vaste huisarts-patiëntrelatie: "Voor jou als patiënt is het belangrijk dat je gehoord wordt, dat er een dossier wordt bijgehouden, dat je klachten gegroepeerd worden en dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd met je huisarts. Dit is enkel mogelijk wanneer je een vaste huisarts hebt en niet hoeft te hoppen tussen verschillende huisartsen die van wacht zijn, net wanneer jij een probleem hebt."

Ze zetten ook de troeven van een elektronisch gmd in de verf: "Het doel van zo’n gmd is om nog sneller te kunnen handelen bij een diagnose of wanneer het noodzakelijk is om doorgestuurd te worden naar een specialist, ziekenhuis of medisch centrum."

In de Kempen is het inderdaad (net zoals in de rest van Vlaanderen), niet altijd gemakkelijk om een nieuwe huisarts te vinden. Onlangs nog berichtte MediSfeer daarover door te wijzen op het originele initiatief van twee jonge huisartsen om via een 'speeddating' een nieuwe collega aan te trekken.

En vandaar nu dus dit pro-actieve initiatief richting patiënten om de zorgcontinuïteit te garanderen. Huisartsen die nog voldoende ruimte hebben voor nieuwe patiënten zijn nu -volgens locatie- terug te vinden op deze duidelijke, overzichtelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke website. 

Lees ook: speeddating naar nieuwe collega

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Guy VAN AUDENHOVE

    23 mei 2019

    ik zoek een huisarts ;ik zoek als huisarts een collega huisarts en dat is ook niet evident