KU Leuven heeft scenario's klaar voor aanpak uitbraak coronavirus

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus heeft de KU Leuven een tijd terug een coördinatiecomité opgericht dat, afhankelijk van de ernst van de problemen, enkele scenario's uitwerkte voor de aanpak van een eventuele uitbraak van het virus op de universiteit. Dat meldt vicerector Internationaal Beleid Peter Lievens.

"Op dit ogenblik houdt het coördinatiecomité zich onder meer bezig met adviezen aan studenten en personeelsleden die in het buitenland verblijven of er naartoe willen afreizen. Eenieder heeft ook de preventieve basisrichtlijnen ontvangen die de overheid heeft opgesteld op vlak van van hygiëne", aldus Lievens.

De KU Leuven vraagt ook dat al wie na een terugkeer uit een risicogebied in het buitenland ziektesymptomen vertoont zich laat testen op het coronavirus. "Er werden om die reden tot dusver al enkele personen getest, maar de uitslagen waren allemaal negatief", aldus de vice-rector.

"Mocht er zich in universitaire middens een geval van besmetting voordoen, zullen we vanzelfsprekend onmiddellijk in contact treden met de bevoegde overheden om de nodige maatregelen te nemen. Afhankelijk van de ernst van de situatie liggen aan de KU Leuven echter reeds een aantal scenario's klaar", aldus Lievens.

> Lees ook: Prof. Herman Goossens (UA): "We bereiden ons voor."

> Lees ook: Duitsland met corona-crisisteam en pandemieplan

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.