Getouwtrek rond telematicapremie

De nieuwe drempels om de telematicapremie toe te kennen zijn nog niet uitgeklaard. Reden voor de syndicaten om in afwachting daarvan de oude regeling met een jaartje te verlengen zoals dat voordien ook al gebeurde, maar dat zag Jo De Cock niet zitten wegens te duur. Dus overlegt de werkgroep vrijdag verder om tot een voorstel te komen tegen 4 juli.

Al in maart was beslist om meer gegevens in te zamelen om gericht, volgens bepaalde criteria, een verhoogde telematicapremie toe te kennen. Maar blijkbaar is dat dossier nog niet erg opgeschoten.

Er dienden zich enkele praktische bezwaren aan. De criteria bleken te veeleisend. "Ze waren niet eens altijd opgenomen in de softwarepakketten", dixit Bvas-voorzitter Marc Moens.

Het Kartel drong er in een brief op aan om dat alles snel te bespreken en in afwachting de klassieke criteria te gebruiken. Ook de Bvas stuurde een dergelijk schrijven en AADM verklaarde zich eveneens met dat principe akkoord. Maar Jo De Cock, administrateur-generaal van het Riziv, zag dat niet zitten, simpelweg omdat zo het voorziene budget overschreden zal worden. Overigens maakte de nieuwe regeling deel uit van het akkoord artsen-ziekenfondsen.

Tussenoplossing

Besloten werd nu om de werkgroep telematica vrijdag enkele zeer haalbare items voor de meeste gebruikers te laten bespreken. Die kunnen dan alvast worden toegevoegd, wat de verhoging van die premie kan verantwoorden. "Maar op een realistische manier", beklemtoont Kartelvoorzitter Hueting.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.