Aardbeving - Rode Kruis-Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor humanitaire hulp

Rode Kruis-Vlaanderen zal 200.000 euro uit het noodhulpfonds inzetten voor humanitaire hulp na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat laat de organisatie maandag weten. Vlamingen die willen, kunnen zelf nog een storting doen via Rode Kruis-Vlaanderen.

"De noden ter plaatse zijn enorm hoog. Er is op dit moment sprake van 2.300 doden en 10.000 gewonden en duizenden gebouwen zijn verwoest. Onze collega's van de Turkse Rode Halve Maan, de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis kunnen momenteel alle hulp gebruiken", zegt Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking van Rode Kruis-Vlaanderen. 

Het geld zal worden ingezet om aan de eerste acute noden tegemoet te komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om voedsel, water, hygiënische kits en medische hulp, maar ook tenten, bedden, slaapzakken, dekens,?  

Het bedrag wordt ofwel via partnerverenigingen in het Rode Kruis-netwerk ingezet - zoals bijvoorbeeld de Duitsers, de Noren of de Denen - ofwel via de Internationale Federatie van het Rode Kruis, die al ter plaatse actief is.

"Ook de hulp van de Vlamingen is dus meer dan welkom, zodat onze collega's van de verschillende nationale en internationale Rode Kruisverenigingen hun humanitaire steun kunnen blijven bieden. Het is intussen immers duidelijk dat de noden ter plaatse ook nog een lange tijd hoog zullen blijven", zegt De Jaeger. 

Wie een steentje wil bijdragen, kan dat doen via rodekruis.be/aardbeving of het Rode Kruis-Vlaanderen rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding "aardbeving".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.