Aardbeving  - België wil zo snel mogelijk medische hulp naar Turkije sturen 

België wil zo snel mogelijk een medische ploeg van B-FAST naar Turkije sturen. Het snelleresponsteam is een team aan het samenstellen, klinkt het op het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

B-FAST overlegde maandagmiddag om te bekijken of er een medisch team richting Turkije kan worden gestuurd. Het land, dat samen met Syrië is getroffen door een reeks zware aardbevingen, vraagt daar zelf om. 

Het is de bedoeling dat het B-FAST-team zo snel mogelijk aan de slag kan in het getroffen gebied. Om hoeveel mensen het precies gaat en wanneer ze zouden kunnen afreizen, is nog niet duidelijk.

Intussen kondigde minister van Defensie Ludivine Dedonder op Twitter aan dat ons land een militair transportvliegtuig A400M "ter beschikking stelt voor logisitieke ondersteuning ter plaatse".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    07 februari 2023

    Bashar en zijn partner in Crime VladiMIR kunnen zich in de handen wrijven :
    De Natuur heeft het levenswerk van hen tot een einde gebracht en van wat er nog recht stond rond Aleppo en Noord Syrië met de grond gelijk gemaakt !
    De bommen die ze zo uitsparen kan VladiMIR nu gebruiken om Oekraïne te bevrijden en te herlijden tot verschroeide aarde !