'Brussels Airport veroorzaakt zelf corona-uitbraken' 

Op de luchthaven Brussels Airport vormden zich gisteravond tussen 19 en 20 uur even iets langere wachtrijen. Het betrof terugkerende reizigers die in de luchthaventerminal op weg waren naar de controle van de federale politie op het Passenger Locator Form (PLF). Dat bevestigt de woordvoerster van de luchthaven. Op social media werd hierop fors kritiek geleverd.

Op sociale media circuleren beelden van de drukte. Een aantal reizigers uitten er ook hun ongenoegen over.

"Het voorbije weekend voerde de federale politie de controles uit. Meestal verliep dat heel vlot en probleemloos, maar zondag in de vooravond kenden we op één moment een piekmoment", aldus Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerster van Brussels Airport. Mensen moesten langere tijd aanschuiven aan de controle.

Via de luidsprekers werden reizigers opgeroepen om afstand te houden. In de terminal is heel wat ruimte om afstand te kunnen behouden, aldus de woordvoerster nog. Het Laatste Nieuws bekritiseerde deze gang van zaken.

Onder meer dr. Ilse De Greef uitte eveneens haar ongenoegen: "Als men ergens corona uitbraken veroorzaakt, is het in België zelf. Politieke idiotie", reageerde ze.

> Lees ook: ombudsman niet tevreden

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.