VS starten met vaccineren van jonge kinderen tegen het coronavirus

De VS zijn gisteren gestart met het vaccineren van kinderen jonger dan vijf jaar tegen het coronavirus, zo meldt het Franse persagentschap AFP. "Dit is een historische etappe", reageerde de Amerikaanse president Joe Biden. "Voor de eerste keer in de strijd tegen de pandemie, heeft bijna iedere Amerikaan toegang tot deze vaccins van levensbelang."

Vorige week gaven experts van de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA groen licht voor de inenting van baby's en kleine kinderen met de vaccins van Pfizer en Moderna. In het geval van Moderna zijn dat vooralsnog twee prikken en bij Pfizer drie. De bijwerkingen van een Moderna-prik zijn mogelijk heftiger.

Bijna 20 miljoen kinderen in de Verenigde Staten komen in aanmerking voor de 10 miljoen injecties die vanaf nu beschikbaar zijn. Om het risico op neveneffecten te verkleinen krijgen kinderen lagere doses dan volwassenen.

In de VS zijn 480 kinderen jonger dan 4 jaar overleden door het coronavirus. Na een infectie kwamen er 45.000 in het ziekenhuis terecht, van wie bijna een kwart op de intensive care.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.