Naar verduurzaming met 'de groene huisartsenpraktijk'

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw praktijk(voering)? In het nieuwe e-boek ‘De groene huisartsenpraktijk’ leest u welke maatregelen u vandaag al kunt nemen om uw energieverbruik, CO2 uitstoot, waterverbruik en watervervuiling te reduceren. Mét concrete ervaringen van vier huisartsen.

Het e-boek is geschreven door NHG (Nederlands Huisartsengenootschap), Landelijke Huisartsenvereniging Bouwadvies en de stichting Stimular.
In het overzicht met quick wins kunt u lezen welke maatregelen weinig tijd en geld kosten maar veel opleveren. “Begin met kleine stappen want ook die zetten zoden aan de dijk. Je kunt bijvoorbeeld bij de keuze van een inhalator rekening houden met milieuschade en voor een milieuvriendelijke poederinhalator kiezen’, vertelt Iris Wichers, huisarts en senior wetenschappelijk medewerker bij het NHG.

Op de LHV Huisartsendag op 2 oktober worden tijdens de sessie ‘Het verduurzamen van uw huisartsenpraktijk’ ervaringen gedeeld over hoe u morgen al aan de slag kunt gaan in de praktijk.

In 2018 hebben de LHV en het NHG de Green Deal 2.0 ondertekend om huisartsen te ondersteunen, die hun praktijk(voering) willen gaan verduurzamen. Dit e-boek komt voort uit deze ondertekening en biedt u handvatten om aan de slag te gaan met verduurzaming. Bij de ontwikkeling van het e-boek is een groep huisartsen betrokken. 

Curaevia heeft zich onder meer hierop geïnspireerd voor België.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.