Infocampagne tegen schok patiënten bij schaalvergroting wachtpost Hasselt

De huisartsenwachtpost Herkenrode Hasselt zal vanaf april 's nachts ook de patiënten van de Mijn-Wachtpost in Beringen verzorgen. Veel mensen zullen een veel grotere afstand moeten afleggen in hun wachtgebied tijdens de nachtelijke uren. Minder zorgnabijheid is het gevolg van de schaalvergroting om alles betaalbaar te houden.
 
De huisartsenwachtpost Herkenrode Hasselt zal vanaf april 's nachts ook de patiënten van de Mijn-Wachtpost in Beringen verzorgen. En dus een groter gebied bestrijken, met als gevolg dat voor de patiënten doorgaans meer afstand zal moeten worden afgelegd om de gepaste zorg te krijgen tijdens de daluren (tussen 23 uur 's avonds en 8 uur 's morgens). 

De betrokken 13 Limburgse gemeenten zijn de volgende:

Alken, Beringen, Diepenbeek, Halen, Ham, Hasselt, Herk-de-Stad, Leopoldsburg, Lummen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Tessenderlo, Zonhoven.
Ook mensen uit Deurne (Diest) zullen naar Hasselt moeten.

> Wachtpost Heist o/d Berg stapt in samenwerkingsverband met Lier

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Jef Hendrickx

    26 januari 2023

    De afstand tot een huisartsenwachtpost van 23u tot 8u is helaas een economische realiteit. Ofwel voorzien we terug een systeem waarbij huisartsen in hun werkgebied van wacht zijn of wel werken we met centrale huisartsenwachtposten. De essentie is eenvoudig als je 24/7 permanentie wil hebben dicht bij de patiënt, dan ga je kostbare capaciteit aan huisartsen verliezen doorheen de dag. Als we meer willen, hebben we nog meer artsen en nog meer middelen nodig. Noch het eerste, noch het tweede zijn beschikbaar. Daarbij komt dat deze dienstverlening in het verleden ook niet geboden werd. We worden steeds veeleisender en daar hangt een kostenplaatje aan dat we niet willen betalen.