Erika Vlieghe: ereburgerschap van Kortenberg

Infectiologe Erika Vlieghe kreeg vrijdagavond het ereburgerschap toegewezen van haar thuisgemeente Kortenberg. Dat meldde VRT NWS vrijdag en bevestigde de gemeente.

"We zijn Erika Vlieghe bijzonder erkentelijk voor alles wat ze gedaan heeft tijdens de coronacrisis", vertelt Alexandra Thienpont (CD&V), burgemeester van Kortenberg. "Als voorzitter van de GEES en later de GEMS heeft ze dikwijls moeilijke boodschappen moeten brengen. Ze stond geregeld in de vuurlinie en heeft ons land rechtgehouden."

De infectiologe wordt verder geëerd voor haar "moed en doorzettingsvermogen". "Sommige mensen zeggen dat mevrouw Vlieghe gewoon haar job heeft gedaan, maar voor ons als gemeente heeft ze veel meer dan enkel haar job gedaan", stelt de burgemeester. 

Erika Vlieghe reageert "blij verrast" op het ereburgerschap. "Ik had het niet verwacht, maar dit is een heel mooie erkenning", zegt Vlieghe.  

De uitreiking vond vrijdagavond om 20 uur plaats. Het is de derde keer dat iemand het ereburgerschap van Kortenberg toegekend krijgt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    30 januari 2023

    Het is meer dan gewoon je job doen :
    het is vechten tegen vooroordelen , betweters , beste stuur”lui” aan lager wal , handopleggers , influencers , non believers en debielen !
    Je zou van minder chronisch ziek worden met nen burn-out !