Recip-e: een lichte stijging van artsen-gebruikers, maar...

In januari 2019 telde recip-e 13.816 artsen-gebruikers. Dat is een lichte stijging in vergelijking met december, maar die toename compenseert de daling van het aantal artsen-gebruikers sinds november niét.

Recip-e geeft op zijn site https://recip-e.be/?lang=nl de nieuwste cijfers van het aantal artsen dat elektronisch voorschrijft. In januari van dit jaar waren dat 11.401 huisartsen en 2.415 specialisten of een totaal van 13.816 artsen die elektronische voorschriften maakten. Dat is een lichte stijging in vergelijking met december 2018. Toen werd er melding gemaakt van 13.625 artsen. Maar die stijging compenseert de daling van het aantal artsen-gebruikers sinds november 2018 niet.

De cijfers van de vorige maanden toonden aan dat 15.934 artsen een elektronisch voorschrift maakten in november, 13.648 in oktober en  13.625 in december 2018.

Als je november 2018 vergelijkt met januari 2019 lijken er 2.118 artsen verdwenen te zijn!

Toen hij daar vorige maand over bevraagd werd, zei vicevoorzitter van Recip-e Charles Ronlez geen verklaring te hebben voor de daling van het aantal gebruikers. Vakanties? Pannes van het informaticanetwerk? “Laat ons eerst de resultaten van januari afwachten”, zei apotheker. We wachten nog altijd…

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Philip Loquet

    13 februari 2019

    Beste, ik maak electronisch voorschriften via EPD van ziekenhuis maar de database is niet up to date. Bovendien krijgen we om de 10 voorschriften de boodschap dat er geen electronisch voorschrift kan gegenereerd worden . Zolang dit niet in orde is zullen we sneller naar klassiek voorschrift gaan.