Pfizer werkt samen met Start it @KBC om innovatie in de medtech-sector te stimuleren

Pfizer werkt samen met Start it @KBC, de grootste accelerator in België. De gloednieuwe samenwerking werd officieel gepresenteerd op het Start it @ KBSEA-festival, dat start-ups drie dagen samenbrengt op initiatief van Start it @KBC en de stad Oostende.

Deze samenwerking zal de deuren openen van de sterk gereguleerde gezondheidszorgsector naar start-ups van healthtech. Ze zullen dus profiteren van meer expertise en nieuwe kennis en toegang krijgen tot een internationaal netwerk met als doel innovaties in de medtech-sector te stimuleren.

Start it @KBC heeft al succesvol samengewerkt met Voka Health, Imec en verschillende grote ziekenhuizen. Voor de start-upcommunity is Pfizer echter de eerste actieve structurele partner in de gezondheidszorg. Dankzij deze nieuwe samenwerking zal de versneller een nieuw platform kunnen aanbieden aan zijn medtech-startups en ze optimaal ondersteunen. Met gebruik van het internationale netwerk van Pfizer en experts van het hoogste niveau als mentor of coach.

"Deze samenwerking zal deuren openen voor meer dan 50 community-based start-ups in de gezondheidszorg. Ze zullen profiteren van alle expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We roepen ook alle healthtechstart-ups op om in september voor de volgende selectie te solliciteren ", zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC.

Innovaties en uitdagingen

Onder de slogan 'Wij innoveren om uw leven te verbeteren. Let’s connect! ', Is Pfizer altijd op zoek naar innovaties die het leven van patiënten drastisch verbeteren. Het bedrijf besteedt bijzondere aandacht aan patient empowerment: het beheer van de ziekte of aandoening door de patiënt zelf, in nauw overleg met gezondheidswerkers.

Via de samenwerking met Start it @KBC hoopt Pfizer te kunnen rekenen op de creativiteit en intelligentie van start-ups en partners in de Start it @KBC-community.

"Door samen te werken kunnen we innovatie sneller naar ziekenhuizen, patiënten en artsen brengen. Voor ons is de samenwerking met Start it @KBC de beste manier om onze farmaceutische expertise te combineren met de technologische knowhow van start-ups. Samen willen we snellere en effectievere innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen", bevestigt Karel Van De Sompel, Country Manager en Managing Director bij Pfizer België.

De Belgische Health Valley

België heeft een sterke talentenpool in de gezondheidszorg en medtech, een sector die innovatieve toepassingen samenbrengt op het kruispunt van technologie en geneeskunde. Deze troef wordt echter niet te veel uitgespeeld. Net daarvoor zet Pfizer zich nu in.

"We nemen onze verantwoordelijkheid en bieden onze expertise aan start-ups die willen doorbreken in de gezondheidszorg, of zelfs in andere sectoren. We willen samenwerken en specifieke uitdagingen aanpakken door technologische innovaties die waardevol kunnen zijn voor patiënten. Het kan gaan over oncologie, infecties, zeldzame ziekten, cardiologie, vaccins, maar ook over de distributie en monitoring van geneesmiddelen. Samen met Start it @KBC streven we ernaar van België een echte Health Valley te maken, gedreven door innovatie en technologie ", besluit Karel Van De Sompel.

Startende Healthtech-bedrijven die willen deelnemen aan de Start it @KBC-community moeten hun aanvraag voor de volgende pitchwave uiterlijk op 18 september indienen via www.startit.be.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.