Informaticapremie voor huisartsen: geen bijkomende voorwaarden

Op de laatste Medicomut moest  het besluit gevalideerd worden voor de informaticapremie voor huisartsen in 2018 -en in 2019. Onder impuls van Jo De Cock (Riziv) zal de lat niet hoger worden gelegd.

De geïntegreerde premie beloont huisartsen voor het elektronisch beheer van dossiers en het gebruik van E-diensten. De premie is gradueel, al naargelang er voldaan werd aan de gestipuleerde voorwaarden, en kan oplopen tot 6.000 euro.

Op de Medicomut van afgelopen maandag moest het besluit met betrekking tot de voorwaarden voor de premie voor 2018 goedgekeurd worden en moest er gepraat worden over de criteria voor 2019. Jo De Cock was duidelijk, "hij had schoon genoeg van alle klachten over storingen", zo weet de GBO. "Hij besloot dat er geen nieuwe criteria of hogere drempels  zouden worden toegevoegd zolang de huidige vereisten niet gerespecteerd worden."

"Er is maar één software klaar voor het medicatieschema, wat een van de officiële criteria is. De rest zal voor medio 2019 zijn. Daarom zal het besluit gelaten worden zoals het is, maar is het criterium geneutraliseerd, omdat de GMD nog niet klaar zijn", zegt dr. Paul De Munck. "Als een criterium een verplichting wordt, zoals  het e-voorschrift, dan moet het van de lijst worden gehaald omdat het dan geen zin meer heeft om er een incentive van te maken."

De syndicalist is het eens met de logica van de baas van het Riziv. "Het getuigt van gezond verstand om de situatie te stabiliseren en om alleen rekening te houden met wat echt werkt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.