Erasme: een nieuwe incubator voor e-health startups

Michael Verschueren start een nieuw project op in Anderlecht met ruimte voor veertig tot vijftig bedrijfjes in partneriaat met Lifetech.brussels. Directeur van Lifetech.brussels Azèle Mathieu wijst op de complementariteit. “Het project biedt de ruimte en de financiering, wij de competentie en een netwerk van experten.”

De hoofdstad van Europa is vastberaden om hét Belgisch centrum te worden voor e-health startups. Dat voornemen wordt alleen maar groter met een nieuwe incubator voor startups die digitale diensten en producten wil ontwikkelen voor de gezondheidszorg. Initiatiefnemer is Michael Verschueren, zoon van Michel Verschueren, voormalig manager van voetbalclub Anderlecht. Michael zetelt ook in de Raad van Bestuur van de Club, samen met Marc Coucke.

4.000 m² bedrijven
Naast het Erasmus Europees Bedrijfsincubatiecentrum (EEBIC) van de ULB wil Michael Verschueren een nieuw gebouw neerplanten van meer dan 4.000 m2 voor veertig tot vijftig bedrijfjes. Een van de partners van het project is Lifetech.brussels dat meer dan 150 leden telt. Directeur Mathieu is heel tevreden. “Hij biedt ruimte en financiering terwijl wij competenties leveren en een experten-netwerk. Zo kunnen we ook verder werken aan het verstevigen van onze positie van leader in de digitale gezondheid en medische tools. Het ontbrak ons alleen aan een plek en aan financiering. Het ziet er dus goed uit, vooral omdat we per jaar dertig à veertig projecten begeleiden.”

Die follow-up houdt onder meer het businessplan en het financieel plan in, informatie over financieringsopties in functie van het stadium van het project, hulp bij het uitwerken van een R&D project en het zoeken van partners, enz. Voor Mathieu staat Brussel meer dan ooit aan de top en wordt het netwerk van experten almaar groter, vooral omdat een investeringsfonds voorzien wordt.”

Verschueren, CEO van het marketingbureau Wunderman België, gespecialiseerd in communicatie voor de medische en de farmaceutische sector is op zoek naar een CEO en logistiek manager om de site te runnen’, zo zegt hij in het financieel dagblad De Tijd. “We werken ook aan de oprichting van een eigen investeringsfonds, gepland voor 2019. In een eerste fase doen we een beroep op Theodorus (het spin-off- fonds van de ULB met 34 miljoen euro in portefeuille, red.) en op het Europese regionale ontwikkelingsfonds Feder.” 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.