Medische verkiezingen opgeschort - Verkiezingen opgeschort omwille van technische problemen met het stemmen

De medische verkiezingen zijn vrijdagnamiddag opgeschort, omdat er problemen waren gerezen met de applicatie die het elektronisch stemmen door de circa 50.000 artsen mogelijk maakt. "Hoewel deze toepassing al vroeger werd gebruikt voor andere zorgverleners, ondervinden wij deze keer technische problemen", geeft RIZIV-directeur Jo De Cock toe.

Tot op het moment van de opschorting vrijdagnamiddag had het RIZIV ongeveer 350 stemmen geregistreerd. Vele artsen hadden vrijdag in de loop van de dag geklaagd, dat ze problemen ondervonden bij het uitbrengen van hun stem. "Wij hebben beslist om de toepassing op te schorten tot de problemen geïdentificeerd en opgelost worden", zegt Jo De Cock.

De problemen werden vrijdagvoormiddag al gesignaleerd door het artensyndicaat Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). "We kregen vrijdagochtend diverse meldingen binnen van artsen die bezig waren met het stemmen op de website van het RIZIV, maar in het midden van de procedure floepte het beeld ineens weg en het was voor de artsen helemaal niet duidelijk, of ze nu gestemd hadden of niet", zegt dr. Marc Moens, voorzitter van BVAS.

Jo De Cock zegt dat de 350 artsen die al gestemd hebben, opnieuw zullen mogen stemmen. De tot nog toe uitgebrachte stemmen worden geannuleerd.

"Eigenlijk is dit een blaam, dit is niet ernstig", zegt dr. Moens. "Iedereen bereidt dit maanden voor, maar als de stemming start, loopt het fout. Men wil onze artsen elektronisch laten werken (met elektronische voorschriften, met elektronisch bijgehouden patiëntendossiers, enzovoort), maar hoe wil je dat de artsen vertrouwen hebben in die digitale werkmiddelen, als die het zo flagrant laten afweten?"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Sus HERBOSCH

    12 juni 2018

    ik heb verleden week geldig gestemd, maar dat unieke papier met mijn token heb ik uiteraard niet meer: hoe moet ik dan opnieuw stemmen ?
    Dr Herbosch, Wolvertem