Domus Medica tevreden met aangepaste teststrategie

Domus Medica is tevreden met de aanpassingen in de teststrategie. "De aangepaste teststrategie ligt helemaal in lijn met het voorstel dat wij gedaan hebben", reageert voorzitter Roel Van Giel woensdagavond.

De ministers van Volksgezondheid hebben woensdagnamiddag de teststrategie aangepast om de druk op de overspoelde huisartsen, testcentra en labo's te verminderen. Wie een hoogrisicocontact had, maar volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, moet zich tijdelijk nog maar één keer laten testen in plaats van twee.

Domus Medica heeft de voorbije dagen met de verschillende artsenorganisaties meermaals overleg gehad met onder meer de kabinetten. "De aangepaste teststrategie ligt helemaal in lijn met het voorstel dat wij gedaan hebben", zegt Van Giel.

 Volgens hem is het belangrijk om een test te doen op dag 5. "Quarantaine is nodig tot de uitslag van de test. Maar we hebben er begrip voor dat dat in een aantal situaties niet kan en dan is de dagelijkse zelftest vanaf dag 4 een oplossing", aldus de voorzitter. Hij voegt er aan toe dat Domus Medica dus tevreden is met deze aanpassingen.

Lees ook: Tijdelijk maar één coronatest nodig voor gevaccineerden na hoogrisicocontact

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.