Brussel: parkeren duurder dan de prijs van een consultatie!

De commissie Mobiliteit van het Brussels Parlement gaf haar fiat voor de ontwerpverordening tot om het parkeersysteem in de hoofdstad te hervormen. Ze zal alle parkeertarieven in Brussel aanpassen. In het ontwerp worden vorken van bedragen vastgesteld die nader worden uitgewerkt in een decreet.

Daarvan is het ontwerp voor advies aan de gemeenten voorgelegd. Het moet nog een tweede lezing in de regering ondergaan. Vervolgens vertrekt de tekst nog naar de Raad van State.

Volgens de MR zal de ontwerp-verordening, als ze wordt goedgekeurd, de deur openzetten voor een tariefverhoging naar maximaal 10 euro voor het eerste halfuur, daar waar het maximum nu op 3 euro ligt. Ook voor het tweede halfuur zal de parkeerder maximaal 10 euro moeten neertellen tegenover 5 euro nu. Iemand die naar een medische afspraak van 40 minuten komt, kan tot 20 euro moeten betalen als hij minder dan een uur parkeert, en tot 30 euro als hij 1 uur en 10 minuten blijft. 

Er zijn ook geen plannen om parkeren voor artsen die hun patiënten bezoeken, te vergemakkelijken.

Het kabinet van minister Van den Brandt (Groen) beklemtoont dat de genoemde bedragen de trappen en plafonds zijn waarin de verordening voorziet. Deze trappen en plafonds zijn zeer ruim opgevat, aangezien het de bedoeling is dat de verordening voor een zeer lange periode (15 tot 20 jaar) van kracht blijft.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Luc D'HOOGHE

    24 juni 2022

    Belachelijk , pesterijen ...ik heb geen privaatparking zoals de ziekenhuizen , dus nogmaals worden de patiënten weggejaagd bij de huisarts ...én mijn oudere patiënten geraken niet meer op tram of bus om op de consultatie te komen.
    Ook voor ons als huisarts wordt het in Brussel meer en meer moeilijk gemaakt : duurdere brandstof , duurdere parking, én vooral minder parkeerplaatsen tgv het beleid van het zo sociale Groen !
    Dank !!!

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 juni 2022

    En dan zijn ze verwonderd dat de huisartsen geen huisbezoeken meer willen afleggen als je TE ziek bent om je naar de consultatie te begeven !