Vlaanderen versnelt vaccinatiecampagne volgende week vooral in ziekenhuizen

In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus volgende week een versnelling hoger, vooral in ziekenhuizen. Er zullen dan in totaal normaal zowat 129.489 spuitjes met een vaccin tegen COVID-19 worden toegediend, kondigde Vlaams minister Wouter Beke en het Agentschap voor Zorg en Gezondheid aan.

Ter vergelijking: deze week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen.

Vooral in de ziekenhuizen gaat het om een forse inhaaloperatie, tot 75.860 vaccins zullen er worden verdeeld onder het personeel. Het betreft vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Gisteren kwam een fikse lading Modernavaccins aan die tot nu toe op zich liet wachten.

Voor het eerst zullen ook 65-plussers uit assistentiewoningen (serviceflats) aan de beurt komen. Concreet zijn er volgende week voor hen 15.318 spuitjes gepland, met het Pfizer-vaccin.

Voor de vaccinatiecentra, waar personeel uit de eerstelijnszorg een vaccin van AstraZeneca kan krijgen, blijft het aantal leveringen beperkt tot 21.500 stuks in de week van 1 maart. Deze week waren er dat 16.200.

In de woonzorgcentra is de vaccinatiecampagne bijna achter de rug. Volgende week zullen er nog ongeveer 3.000 Pfizer-vaccins worden toegediend. De effecten zijn duidelijk zichtbaar, want het aantal corona-uitbraken is al sterk afgenomen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.