Verzekering borstkanker: AG Insurance bijt van zich af

In de vorige editie van onze krant publiceerden we een interview met prof. Devroey over een verzekeringspolis die AG Insurance aanreikt aan vrouwen met het oog op het risico van borstkanker of een andere typisch vrouwelijke kanker. Medi-Sfeer vroeg AG Insurance de conceptuele bezwaren van prof. Devroey tegen de polis te becommentariëren. Nu het artikel gepubliceerd is, stoort AG Insurance zich aan de uitdrukking ‘verzekering tegen vrouwelijke kanker’, die meermaals in de tekst voorkomt.

AG Insurance meldde ons in een mail dat zijzelf nooit de uitdrukking ‘verzekering tegen vrouwelijke kanker’ hadden gebruikt. In ons artikel staat dan ook nergens dat deze uitdrukking van AG Insurance komt. AG Insurance wil graag volgend commentaar geven:

“De Feminaverzekering is uiteraard geen ‘verzekering tegen kanker’, en AG Insurance heeft ook op geen enkel moment het product met die bewoordingen omschreven of die indruk gecreëerd. Wat is Femina wél: een verzekering die voorziet in de uitkering van een forfaitair bedrag in geval van bepaalde soorten kankers, om naar keuze bepaalde kosten te dekken die de strijd tegen kanker draaglijker kunnen maken.”

“Een verzekering is immers nooit bedoeld om het voorvallen van een bepaald risico geheel uit te sluiten, wel om de (financiële) gevolgen ervan af te dekken of in te perken.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.