Vaccinatiestrategie: Maron (Brussel) op lijn van artsensyndicaten Bvas/ASGB

De Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) stelt voor om de strategie voor de vaccinatiecampagne te wijzigen en de volgorde van uitnodigen uitsluitend op basis van leeftijd te organiseren. Dat meldt L'Echo. Daarmee kiest de minister voor de strategie die ook Bvas/ASGB voorstaan maar die botst op die van de federale taskforce onder leiding van Dirk Ramaekers.

Maron stuurde volgens de krant een brief naar zijn collega-gezondheidsministers om voor te stellen niet langer voorrang te geven aan mensen onder 65 met onderliggende aandoeningen. Hij wijst op juridische moeilijkheden bij de selectie van risicopatiënten, met name door schending van het medisch geheim.

"De Hoge gezondheidsraad zegt dat leeftijd de belangrijkste 'driver' is voor ernstige vormen en sterfgevallen door Covid-19", aldus Maron.

De patiënten die het grootste risico lopen, bijvoorbeeld dialysepatiënten of mensen die een transplantatie ondergingen, zouden alsnog sneller gevaccineerd kunnen worden in het ziekenhuis of later bij hun huisarts met het vaccin van Johnson & Johnson, dat maar uit één dosis bestaat.

> Zie ook de discussie in het recentste nummer van De Specialist.

> Lees ook: "Ik begrijp niet waarom Maron volgens leeftijd wil vaccineren" (Beke)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.