UZ Brussel schreeuwt 'stop het virus' van de daken

Vandaag, om 12.05 uur precies, schreeuwt het UZ Brussel symbolisch én letterlijk van de daken dat het virus gestopt moet worden., in naam van de hele zorgsector. Want 'Sommigen hebben het blijkbaar nog altijd niet begrepen: STOP mensen met het niet-volgen van maatregelen - STOP politici met het niet luisteren naar experts - STOP politici met aarzelen en dralen.'
Niet toevallig om vijf over 12! houden op het dak van het UZ Brussel zes medewerkers van het UZ Brussel een grote letter van het woord STOP omhoog en twee stoptekens. Ook wordt het spandoek ‘Dank aan alle gezondheidswerkers #STOPCORONA’ opgehangen. Prof. dr. Erik Debing (centrum voor hart- en vaatziekten), prof. dr. Dirk Devroey (decaan VUB-faculteit geneeskunde en farmacie), prof. dr. Sabeth De Waele (dienst Intensieve Zorg), prof. dr. Patrick Lacor (infectiologie),  prof. dr. Marc Noppen (CEO) en Sally Van Hege (verpleegkundig departement) zullen op het dak staan.

Bij de eerste golf kregen de zorgverleners applaus en werden ze in de bloemetjes gezet. Tijdens deze tweede golf moeten de zorgverleners voor hun eigen bescherming en die van hun naasten en patiënten oproepen om de regels te respecteren. Op hun beurt applaudisseren de zorgverleners nu voor wie de veiligheidsregels wél respecteert.

Tegelijk is het STOP-initiatief van het UZ Brussel een grote dank u aan alle gezondheidsmedewerkers die zich onder grote druk hard inzetten.

Het zit in de natuur van het UZ Brussel én van de VUB om ook maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Dat doet het nu ook weer via de STOP-actie die zich richt tot iedereen in ons land op welk niveau dan ook en met welke verantwoordelijkheid dan ook.

Covid-realiteit voor leerlingen
Ook op woensdag 28 oktober ontvangt het UZ Brussel om 14.35 uur vijf studenten van Sint-Guido-Instituut Anderlecht om kennis te maken met de covid-19 realiteit. Na afloop van hun bezoek zullen de leerlingen aan de hand van beeldmateriaal hun getuigenis overbrengen via sociale media.

"Zo wensen zij hun leeftijdsgenoten permanent te doen inzien dat het respect voor de basisregels essentieel is in de strijd tegen het coronavirus. Handhygiëne, mondmaskerdracht en het bewaren van afstand staan daarbij centraal", luidt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.