Toelatingsexamens arts en tandarts in juli opnieuw digitaal

De toelatingsexamens voor arts en tandarts zullen in juli opnieuw digitaal worden georganiseerd. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts. Ook in de toekomst komt er geen massa-examen op de Heizel meer.

Omwille van de coronacrisis moesten de toelatingsexamens vorig jaar worden uitgesteld naar augustus en voor een eerste keer digitaal worden georganiseerd. De jongeren konden op tientallen locaties in Vlaanderen terecht om een digitale proef af te leggen.

Dat wordt dit jaar herhaald, op een honderdtal locaties voor de kandidaat-artsen en een dertigtal voor de kandidaat-tandartsen. De datums zijn respectievelijk 6 en 7 juli.

"De digitale horde is definitief genomen", zegt Weyts. "Vroeg of laat was zo'n modernisering toch aan de orde geweest. We hebben de coronacrisis aangegrepen om een digitale versnelling in te zetten."

Vijfdejaars hoeven zich net als in 2020 niet in te schrijven om te oefenen voor het toelatingsexamen. De beide toelatingsexamens komen integraal online na de bekendmaking van de resultaten op 16 juli, zodat iedereen die zich wil voorbereiden het echte examen heeft om mee te oefenen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.