Sportartsen vragen om competitiesport voor minderjarigen stop te zetten

De Vereniging voor Sport en Keuringsartsen (SKA) en het kenniscentrum Gezond Sporten vragen om competitiesport voor minderjarigen stop te zetten, zowel buiten als binnen, en dat minstens tot 25 december. "Jeugdsport mag geen aanjager van de epidemie zijn", zeggen ze.

"Het is intussen duidelijk dat kinderen en tieners de motor zijn van de huidige, vierde coronagolf", aldus het SKA en het kenniscentrum. Ze hebben het daarbij niet alleen over kinderen jonger dan twaalf, die nog niet gevaccineerd zijn, maar wijzen er ook op dat bij tieners de toestand nog niet helemaal optimaal is. "Bij jeugdsportactiviteiten zijn bovendien altijd volwassenen betrokken, onder wie ook bejaarde en kwetsbare mensen. Om al die redenen moeten we de jeugdsportcom petities tijdelijk pauzeren."

Ook oefenwedstrijden kunnen volgens het SKA en het kenniscentrum niet meer. Maar uitzonderingen zijn wel mogelijk. Zo kunnen zwembaden open blijven en kunnen ook jeugdtrainingen blijven doorgaan. 

Deze maatregel is vervelend, maar geen ramp, luidt het. "Kleedkamers zijn al gesloten op veel plaatsen en er breekt een periode van examens, slecht weer en feestelijkheden aan, waarin (jeugd)sport elk jaar sowieso wat minder prioritair is. Na kerst hebben we hopelijk al betere coronacijfers en kunnen we misschien weer versoepelen. Jeugdsport mag intussen geen aanjager van de epidemie zijn!"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.