Prof. dr. Frank Vermassen nieuwe gedelegeerd bestuurder UZ Gent

Prof. dr. Frank Vermassen wordt vanaf 1 september de nieuwe gedelegeerd bestuurder van het UZ Gent. Hij volgt prof. dr. Eric Mortier op en neemt een mandaat van vier jaar op. Door de aanstelling van prof. Vermassen zal het Bestuurscomité tijdens de volgende bijeenkomst het mandaat van hoofdarts vacant verklaren.Als gedelegeerd bestuurder wil prof. Vermassen de nadruk leggen op kwalitatieve en warme zorg die tegelijk hoogstaand en innovatief is.

Hij licht toe: ‘We staan de komende jaren voor grote uitdagingen. We moeten met beperkte financiële middelen ambitieuze doelstellingen waarmaken. Met Project U zullen we de toekomst van ons ziekenhuis garanderen binnen een snel veranderend zorglandschap. Tegelijk blijven we investeren in wetenschappelijk onderzoek en hoogstaande zorg met een menselijk gelaat. Onze patiënten blijven ons allerhoogste goed en onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Het welzijn van beiden is een prioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de uitdagingen het hoofd kunnen en zullen bieden.’

Prof. Vermassen werkte eerder nauw samen met uittredend gedelegeerd bestuurder prof. dr. Eric Mortier in het operatiecomplex en binnen het directiecomité. Samen leidden ze het UZ Gent mee doorheen de covidcrisis en waren ze het medische en beleidsmatig uithangbord van het ziekenhuis.

"Standvastige kracht"

Prof. Rik Van de Walle, voorzitter van het Bestuurscomité, is verheugd met de aanstelling: "Prof. Vermassen kent het UZ Gent door en door. De laatste jaren stond hij als hoofdarts, samen met prof. Mortier, altijd klaar om de belangen van onze patiënten en ons ziekenhuis te verdedigen. Hij bewees een standvastige kracht te zijn die op veel respect kan rekenen binnen en buiten de ziekenhuismuren. We zijn ervan overtuigd dat hij een uitstekende gedelegeerd bestuurder wordt."

Prof. Van de Walle wil zijn voorganger uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange onophoudelijke inzet voor en toewijding aan het UZ Gent. "Prof. Mortier wist als geen ander welke uitdagingen de zorgsector de komende jaren zal moeten trotseren. Hij zocht proactief naar oplossingen en legde de basis voor duurzame veranderingen. Daarvoor kunnen we hem enkel met veel waardering bedanken."

Door de aanstelling van prof. Vermassen zal het Bestuurscomité tijdens de volgende bijeenkomst het mandaat van hoofdarts vacant verklaren.

Korte bio

Prof. dr. Frank Vermassen studeerde in 1984 af als arts aan de Universiteit Gent en specialiseerde zich in algemene, thoracale en cardiovasculaire heelkunde.

In 1991 startte prof. Vermassen zijn loopbaan in het UZ Gent als staflid op de dienst Thoracale en vasculaire heelkunde. In 2001 werd hij diensthoofd, en in 2011 voorzitter van de sector Metabole en cardiovasculaire aandoeningen. In 2019 nam hij het mandaat van hoofdarts op.

Prof. Vermassen werd in 2004 benoemd tot hoogleraar aan de UGent. Hij is auteur van meer dan 250 wetenschappelijke publicaties en werkte mee aan meer dan 80 studies (fase 1 tot 4) in het veld van thoracale heelkunde, vaatziekten, medische en chirurgische behandeling van perifeer arterieel vaatlijden en de evaluatie van nieuwe materialen en technieken bij vasculaire heelkunde.

> UZ Gent stelt nieuw participatief kwaliteitsbeleid voor

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.