"Naar 70% gebruik eAttest tegen eind dit jaar" (Paul Callewaert)

Slechts één op de tien huisartsen heeft al gebruik gemaakt van het eAttest, dat het groene of witte briefje voor de ziekenfondsen moet vervangen. Nochtans is dat systeem al anderhalve maand operationeel, zo bericht Het Belang van Limburg vandaag. "Enige nuance is hier op zijn plaats", licht Paul Callewaert (socialistisch ziekenfonds) toe. "Er is immers gekozen voor een trapsgewijze introductie."

Callewaert wijst er ook op dat twee grote softwareleveranciers in het begin nog niet klaar waren met de software. "Dus al bij al toch al een groot succes." De baas van de socialistische ziekenfondsen vergelijkt dit met de invoering van de sociale derdebetaler "waar sinds het begin nu 70 tot 80% van de artsen zijn ingestapt. Dat zouden we ook moeten kunnen halen voor het e-attest tegen eind dit jaar. Volgens hem zijn bij lokale tests artsen die het e-attest gebruiken, heel tevreden.

"eAttesten zullen groeien"

Na een testperiode kunnen alle huisartsen sinds 6 februari een elektronisch doktersattest sturen naar het ziekenfonds. Waardoor de patiënt ook "binnen de twee à drie dagen" terugbetaald zou worden.

Volgens het Nationaal Verbond der Socialistische Mutualiteiten hebben de voorbije anderhalve maand 1.681 huisartsen dat eAttest gebruikt, of één op de tien.

Zowel minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) als de ziekenfondsen verwachten dat het aantal eAttesten snel zal groeien gezien de tijdswinst voor patiënt, arts en ziekenfonds.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Jan WYNSBERGHE

    15 maart 2018

    Meer werk voor de huisarts en besparing bij het ziekenfonds?