Meerderheid Franse Gemeenschap stelt stemming belangenconflict contingentering uit

De meerderheid (PS-MR-Ecolo) in het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft vandaag beslist om de stemming over het motievoorstel voor een belangenconflict uit te stellen voor onbepaalde tijd. Aanleiding was het wetontwerp van Frank Vandenbroucke tot herziening van de contingentering van de Riziv-nummers.

Diverse meerderheidsleden wezen hiervoor vandaag in de bevoegde commissie op de onderhandelingen die minister van Hoge Onderwijs Valérie Glatigny met minister Vandenbroucke is opgestart. Ze vonden dat met een goedkeuring van de motie de weg van het conflict gekozen zou worden.

De oppositiepartijen cdH en PVDA stemden tegen het uitstel van de stemming. Voor het cdH is het inperken van het aantal artsen die minister Vandenbroucke wil doorvoeren onaanvaardbaar, gezien het zuiden van het land met een tekort aan artsen kampt. De partij hekelt ook het feit dat de huidige geneeskundestudenten geen garantie hebben dat ze aan het einde van hun studie over een Riziv-nummer zullen kunnen beschikken.

CdH kondigt moties belangenconflict contingentering aan tegen wetsontwerp Vandenbroucke

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.