KU Leuven stelt uitreiking eredoctoraten voor het eerst sinds WOII uit

Door de huidige coronapandemie ziet de KU Leuven zich genoodzaakt de uitreiking van de eredoctoraten uit te stellen. Het is de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat de uitreiking niet doorgaat. Ook de traditionele stoet der togati zal er niet zijn. Normaal gezien zouden de uitreiking en de stoet zoals elk jaar op 2 februari plaatsvinden.

Naar aanleiding van Onze-Lieve-Vrouw-Lichtmis, een christelijk feest dat elk jaar op 2 februari plaatsvindt, viert de KU Leuven haar patroonsfeest. Traditiegetrouw reikt de universiteit tijdens dat feest haar eredoctoraten uit aan personen met bijzondere verdiensten op wetenschappelijk, maatschappelijk of cultureel vlak. Dit jaar zouden de eredoctoraten naar Zhenan Bao, Hans Clevers, Bruno Latour, Kate Raworth en Jimmy Volmink gaan.

"Ook in dit prille begin van 2021 moeten we ons helaas nog even plooien naar de grillen van het virus. Maar we stellen uit, niet af", zegt rector Luc Sels (foto). "En we blijven de intentie van ons patroonsfeest koesteren. Daarom zullen we op 2 februari onze vijf toekomstige eredoctores uitgebreid voorstellen via een nieuw online platform, met onder meer video's van de promotoren, interviews met en dankwoorden van de laureaten. Op die manier willen we de bijzondere verdiensten van dit uitzonderlijke vijftal alvast in de spotlight zetten."

De officiële uitreiking met een live ceremonie volgt op een latere datum.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.