Kartel verheugd over verlenging en verduidelijking steun covid-19

Het Kartel is verheugd over de voortzetting van de steunmaatregelen en de verduidelijkingen die aan het vorige KB steun covid-19 werden aangebracht. In het bijzonder over de bijkomende middelen voor de ASO's en de Haio's en de garantie dat deze ook effectief bij hen zullen terecht komen.

Tijdens de ministerraad van 10 september werd een ontwerp KB goedgekeurd over de Covid-19 tegemoetkomingen aan de ziekenhuizen. Het brengt een aantal wijzigingen en verduidelijkingen aan aan het KB van 30 oktober 2020.

Daarover werd tijdens een Zoomvergadering op 15 september tekst en uitleg verschaft aan de vertegenwoordigers van artsen, ziekenhuizen en verzekeringsinstellingen.

Het Kartel is verheugd over de voortzetting van de steunmaatregelen en de verduidelijkingen die aan het vorige KB werden aangebracht. In het bijzonder over de bijkomende middelen voor de ASO's  en de Haio's en de garantie dat die ook effectief bij hen zullen terecht komen. Daartoe zullen strikte controles worden uitgevoerd.

Bijkomende maatregelen kunnen nog indien nodig

Het is niet omdat de maatregelen eindigen op 30 september 2021 dat er bij eventuele nieuwe opstoten - God beware ons - geen bijkomende maatregelen zouden kunnen genomen worden.

De ruim 2 miljard die reeds werd toegekend werd in 2020 niet volledig  opgebruikt en met het saldo kunnen maatregelen voor 2021 gefinancierd worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Luc D'HOOGHE

    16 september 2021

    Het zou ook goed zijn om terug enkele gratis navormingspunten te krijgen. Een volledige dag werken, covidattesten dienen op te maken etc en dan nog na 20.00 2 uur bijscholen via webinar is er dikwijls teveel aan en goed voor burn-out of afhaken... . Webinarlessen zijn er teveel aan , zowel voor de ogen , als voor de geest ....